Detox The Shaklee Way

6:04 PM 1 Comments A+ a-

Detox The Shaklee Way
Kak Long dah pernah buat  Detox Shaklee ni sebanyak 2 kali.
Masa tu kita buat secara berjemaah ramai-ramai, siap buat group wassap khas untuk detox.
Detox yang Kak Long buat tu ialah 7 Day Detox by Shaklee.
Korang tau ke ape tujuan detoks?
Tujuan utama ialah untuk buang toksin dalam badan kita terutamanya dalam darah, dalam usus dan dalam hati (liver) kita.

Paling best, untuk detox ini telah disediakan satu meal plan khas yang diformulasi oleh nutritionist shaklee untuk 7 hari tersebut. Ada menu sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam dan ada sneks juga.
Bagi kak long, sedap je menu hari pertama walaupun kena makan sayuran hijau semata.


Menu hari ke 2 terdiri dari sup sayur


Hari ke 3 pulak sayur berwarna warni.
Hari ke 5 baru bertemu protein.
Hari ke 6 dan ke 7 baru menu kita semakin lengkap dan ada semua.
Ada tujuannya semua step2 ini ye. Kena ikut menu dia betul-betul.
Untuk program ini berkesan, detox ini dibantu dengan pengambilan supplemen khas utk detox usus, detox darah dan untuk memperkasakan fungsi organ hati.



Hasilnya, badan kita yang rasa lemah dan asik mengantuk akan jadi segar, ringan dan bertenaga.
Kulit kita pun jadi semakin cantik.
Paling suka Kak Long dapat hilangkan ketagihan pada gula.
Kak Long turun 2 kg dan perut jadi kempis dalam masa seminggu tu.
Kalau yang terlebih berat lagi la banyak kg yang boleh dibuang.
Siapa yang dah buat detoks Shaklee mesti masih ingat macamana sedapnya menu hari ke 6 kan? Kecor air liur..😋
Rindu pulak nak buat detoks lagi..
Jom kawan-kawan, kita buat detox ramai-ramai!
Siapa nak cuba Kak Long boleh guide.
Kak Huda
016.664.6051
Pakar Shaklee Anda

1 comments:

Write comments
M S
AUTHOR
December 7, 2016 at 2:15 AM delete

tinggal jejak sini.. bukti melawat kedai.hihii

Reply
avatar