Bagaimana Untuk Menjadi Umat Yang Proactive dan Progressive

1:25 AM 0 Comments A+ a-

Assalaamualaikum
Teringat pesan Baba Kak Long,
kalau nak murah rezeki, selepas solat subuh, jangan sekali2 tidur balik. Terus sahaja membuat aktiviti harian kita iaitu keluar mencari rezeki.
Alhamdulillah, pesanan ni dipraktikkan dari dulu, takkan tidur dah walaupun mengantok macam mana pun.
Kita sebagai umat islam mestilah menjadi hamba Allah yang proaktif dan progresif, tak boleh lemau dan menanti bulan jatuh ke riba sahaja sebaliknya kena rajin berusaha.
Untuk menjadi umat yang proaktif, kita kena berani dan berlumba2 untuk membuat sesuatu kebaikan. Contohnya, jika kita nak menjadi umat yang memberi, kita kena ada kedudukan ekonomi yang teguh.
Langkah terbaiknya memulakan perniagaan, kerana berniaga adalah satu yang sangat afdal dan 9/10 dari punca rezeki itu datangnya dari perniagaan.
Kita kena selalu berusaha keras untuk memperbaiki taraf kehidupan kita kepada yang lebih baik, dan juga membantu orang lain juga memperbaiki taraf kehidupan mereka.
Sebab tu Kak Long sangat bersyukur bila dijodohkan dengan Bisnes Shaklee ini.
Bukan sahaja Kak Long dapat menaikkan taraf kesihatan dan kewangan kami sekeluarga, tapi berpeluang juga untuk membantu orang lain mengatasi masaalah kesihatan mereka dan boleh membimbing mereka yang berminat untuk menjadikan ia sebagai punca pendapatan yang sangat afdal.
Kak Long sangat mengalu-ngalukan sesiapa yang ingin mengorak langkah memulakan bisnes yang afdal ini untuk menyertai Kak Long.
Huda Ismail
Mentor Bisnes Shaklee Anda
📱016-6646051
📝ID: 1192284

Tak Letih Ke Korang ??

11:37 AM 0 Comments A+ a-



Tak Letih Ke Korang ??
Bangun pagi, lepas subuh terus ligat, mandi pakai baju, sambar itu capai ini, terus kejar masuk kereta kan?
Eh lupa, mana yang ada anak-anak tu..kena susun anak-anak, sorang2 dalam kereta dulu untuk hantar ke rumah pengasuh sebelum berlepas ke ofis..
Bag2 masing-masing dan bekalan pun kena siapkan awal2..
Itulah rutin ibu bekerjaya ye, mana yg berbisnes lagi pulak hebat rutinnya.
Semua ni Kak Long saksikan sendiri bila sekali sekala sleep-over kat rumah adik saya, Zara. Memang dia superwoman.
Letih ke tak letih jadi mama, isteri yang bekerjaya dan berbisnes ni ye?
Mestilah letih tapi sangat berbaloi. Tapi dia menten ceria dan bertenaga sepanjang hari. Sempat nak coaching dan layan soalan anak cucu bisnes dia lagi.
Apa rahsia dia?
Yang Kak Long tahu dia amalkan minum Vivix setiap hari.
Di samping itu dia minum ESP dan mengambil vitamin B Complex, Vitalea dan Vit C sebagai supplement harian.
Bagaimana dengan kakaknya yang dah berumur ni?
Sama juga lah, Kak Long mengambil Vivix, ESP, Vit C, B Complex, dan Vitalea untuk kekal cergas bertenaga sepanjang hari.
Rutin Kak Long boleh tahan hectic juga, dengan kena jaga kucing2 dan jadi family driver sampai ke malam hari termasuk kena escort 'bos' ke situ ke sini setiap hari.
Bila letih sangat Kak Long top up pulak dengan minuman pemberi tenaga, Performance Drink dan Cinch Tea. Memang instant jadi segarnya.
Kawan2 pulak makan apa utk kencang bertenaga sepanjang hari? Cer share sikit.
Sharing is caring.😊
Huda Ismail
Pakar Shaklee Anda
📱016-6646051
📝ID: 1192284

Like
Comment

Bisnes Rancak Sambil Uruskan Keluarga

1:27 AM 0 Comments A+ a-

Bisnes Rancak Sambil Uruskan Keluarga
Apa yang best sangat dengan bisnes akak ni?
Sebab bisnes ni sangat fleksible.
Kak Long masih boleh buat segala tugas harian macam dulu juga, boleh ikut Abg Long ke mana-mana.
Sambil jadi co driver sempat post 5-6 sharing di insta!
Bisnes di hujung jari, bak kita orang sekarang.
Nak mengopi pun sempat. Sambil2 tu jeling hp, jawap mana soalan yg urgent. Nak complete order customer pun boleh, kat situ juga. https://www.shaklee2u.com.my kan ada..
Tips supaya dapat lakukan kedua2nya dengan cemerlang:
✔Buat TDL untuk hari esok nya, malam tu lagi.
✔Check jadual anak2 dan suami dan synchronise jadual kita dan jadual mereka.
✔Bangun pagi2 terus buat semua task yg penting pasal bisnes, kita.
✔Guna apps buffer untuk sharing yang lebih kerap.
✔Buat kerja rumah di mana saja ada masa terluang, tak kira malam atau siang.
✔Sediakan 1 beg khas yang untuk letak sedikit stok vitamin yang tahan lasak, flyers, buku testimoni, sampul pengeposan. Senang nak Cod dan pos on the spot bila kita on the move.
✔Be flexible!
You are your own boss.
Selalu adjust jadual kita supaya dapat buat kedua2 tugas dengan lebih efficient.
Bagi Kak Long, buat bisnes shekli ni sangat enjoyable dan mudah.
Jom cuba dulu kalau tak percaya!🤗
Huda Ismail
Mentor Bisnes Shaklee Anda
📱016-6646051
📝ID: 1192284