Dalam Banyak-Banyak Produk Shaklee Yang Mana Febret Sekali?

1:35 AM 0 Comments A+ a-

Dalam Banyak-Banyak Produk Shaklee Yang Mana Febret Sekali?
Huh...pengsan nak jawab sebab banyak yang dah jadi febret Kak Long sekarang..

Ok...kalau cinta pertama mestilah SR Vitamin C Shaklee.
Sebab sebelum kenal Shaklee, Kak Long alergik kat semua vitamin C yang ada di pasaran. Makan sebiji pun sehari suntuk sakit perut macam gastrik gitu, siksa betul nak mencantikkan diri masa tu.

Dah kenal SR Vitamin C, terus bahagia, makan 2 biji 3 kali sehari, elok je tak sakit apa2...magik betul.
Vit C buat kulit Kak Long jadi sihat, bebas jerawat dan tak lah berkedut sangat..
Hello, ingat senang ke nak jaga kulit bila usia dah tahap nenek ni?

Satu lagi febret Kalk Long, apalagi kalau bukan Vivix.


Makan Vivix tujuan asalnya nak awet muda, tapi yang bestnya dia buat Kak Long jadi emm... camana nak cakap ni...

Jadi rasa bertenaga, bersemangat, dan paling ketara, sakit lutut yang dah 10 tahun alami, hilang gitu je...magik betul...

Yang terbaru ni Nutriferon.
Kak Long tak pernah cuba sebelum tu, ada sikit skeptik konon.

Sekali tu Kak Long start nak demam, sakit kepala dan sakit tekak kow2..
Dalam hati, abis la aku, mau 2 minggu kena suffer nih. 

Kak Long ambik Vit C overdose, 2bj x 3. Nutriferon dan Omega.
Day 1 ambek 3 kali Nutriferon tu..tak jd ape pun. Frust jer.
Day 2 ada sikit je baik, ambek 2 sachet je Nutferon tu.
Macam frust lagi tapi teruskan juga.
Masuk Day 3, petang tu..terus hilang semua simptom.
Diri sendiri pun macam tak percaya..magik sungguh.

Banyak lagi sebenar tapi nak share satu je lagi..hehe.

Kak lLong juga terjatuh cinta dengan produk skincare Nutri White.

Kak Long pakai hampir semua dah, pencuci muka, toner dia, spot whitening tu, tapi yg paling febret yg nama start dengan Ultimate tu..best sangat sampai adik Kak Long tanya pakai apa muka jadi molek sangat sekarang...hihi

Ok dah la dulu..Kak Long memang excited sokmo nak share benda yg best2 nih..
Korang cuba la sendiri tau... mesti tak nyesal.

Sejak Bershaklee....

1:30 AM 0 Comments A+ a-

Sejak Bershaklee....
Hidup jauh lebih bermakna.
Hidup lebih ceria.
Hidup ada mission.
Hidup ada vision yang nyata.



Hidup lebih ceria sebab lepas join Shaklee, makin ramai kawan pulak, kawan-kawan dari kalangan SID dan tak kurang juga dari kalangan downline dan customer.
Bisnes Shaklee jenis bisnes berjemaah. Klako sangatla kalau ada yang buat bisnes shaklee style kera sumbang.. haha.

Dulu takde mission sangat, sekarang ada mission nak bantu seramai2 orang jadi sihat kembali.
Seronok giler tau bila customer bagi feedback yang dia dah semakin sihat.
Satu lagi mission nak bantu lebih ramai wanita/lelaki menjana income dengan bisnes yang tak perlukan modal sangat ni sebaliknya lebih kepada sharing kebaikannya sahaja.

Dulu takde vision yang jelas, main meniaga acah-acah gitu je.
Sekarang dah ada vision yang jelas. Nak juga jadi Master Coordinator satu hari nanti.
Dulu tak berapa kesah sangat pasal masaalah2 kesihatan dan apa yang dapat membantu. Sekarang dah semakin expert.(pergh, perasan)

Itulah antara nikmat yang Kak Long dapat bila dah join Shaklee ni.
Bangun pagi terus dah ada perancangan, maklum la kita ada 3 buah kedai online dan keluarga nak diuruskan...

Jadi kita kena sentiasa bijak memanafaatkan masa kitadengan sepenuhnya.
Oh ya satu lagi saat gembira...dalam 14-15hb setiap bulan, paling seronok bila check bank akaun sendiri, bonus tetap akan masuk.👍



Hijau Lah Dunia Ku

1:25 AM 0 Comments A+ a-

Hijau Lah Dunia Ku
Satu perkara yang saya suka pasal bisnes yang saya buat sekarang adalah missi dan visi dia.
Alway Safe
Alway Work
Always Green..

Yang dua di atas tu tak perlu dipertikaikan lagi.
Always safe. Kita ada Landmark Study untuk back up.

Always Work.
Dah banyak sangat testimoni dari kawan-kawan, dah tengok dengan mata sendiri dan rasai kesan positifnya.

Yang saya nak highlight sekarang pasal yang last tu.
Always green.

Tidak cukup dengan kita sekadar makan vitamin, supplemen, makan makanan yang sihat, bersenam tapi kita masih mengamalkan perkara2 yang menjejaskan kesihatan dan merosak dan mencemar alam sekitar.

Saya paling tak suka kalau orang menyembur2 ridsect semata2 sebab nak halau seekor dua lalat.
Kadang-kadang tu spray kat tepi makanan.

Lagi satu jenis yang suka panggil orang sembur asap halau nyamuk tu keliling rumah tu. Bukan asap biasa, ada DDT tu kak!
Kat luar negara diharamkan, kat sini perkara biasa je.

Masya Allah, saya ni seorang graduate dalam bidang Genetics.
Saya tahu bahayanya bahan toksin kalau termasuk dalam tubuh kita, wlwpun tak jatuh sakit terus tapi dia boleh alter genes kita dan effectnya boleh terjadi pd generasi kita yang akan datang
.
Apakata kita berusaha lebih sikit, jangan ambil jalan mudah sahaja untuk mudahkan hidup kita sebaliknya cari cara lain supaya kita tidak mencemari alam sekitar kita.

Apa-apa pun kita nak buat cuba fikir sejenak, adakah aku akan mencemar udara yang aku sedut ni, sumber air yang akan ku minum ni?

Antara usaha yang kita boleh amalkan supaya bumi kita lebih 'hijau' :
Amalkan motto Reduce, reuse, recycle.

Elakkan penggunaan racun serangga.

Berhenti merokok, bagi yg merokok.

Elakkan penggunaan sabun, bahan pencuci yang ada bahan kimia berbahaya

Jauhi dari mengguna bahan-bahan kosmetik yang ada bahan kimia.

Bertukar lah pada brand yang lebih selamat.


Macamana Boleh Terjatuh Cinta Buat Bisnes Shaklee?

1:19 AM 0 Comments A+ a-

Macamana Boleh Terjatuh Cinta Buat Bisnes Shaklee?
Jual vitamin je pun.
Apa yang best sangat?



Haha..dulu pun ingat macam tu..
Kita promote, orang oder, kita jual dapat retail profit...
Byk jual banyak la profit..
Dah..habis kat situ je.

Rupanya bukan setakat itu saja tau.
Dah masuk bisnes...dah jual..dah jumpa pelanggan-pelanggan, dah pergi kelas, events, jumpa warga Shaklee semua, lain rohnya...
Persepsi mula berubah...

Kata seorang sifu saya, perniagaan Shaklee ni ibarat menanam pokok durian..setahun dua tahun tu time menyiram dan membaja...
Suatu hari dia nanti akan berbuah dengan lebat..

Di awal bisnes mungkin agak payahla kerana incomenya itu datang dari retail profit dan bonus yang sedikit.
Tapi bila bisnes nya mula berkembang, incomenya datang dari berbagai-bagai bonus pulak..dan retail profit tu macam income geli-geli je dah...😄


Sikit-sikit pun 3-4 angka juga..
Tapikan...ramai juga member-member shaklee yang berjaya menerobos terus meraih 5 angka tau walaupun diperingkat awal bisnes.

Eh..maafla hari ni cerita pasal duit je kan?
Sebenarnya bab duit tu pun memang menggembirakan tapi ada lagi aspek yang paling memberi kepuasan.
🌼Dapat membantu orang lain menjadi lebih sihat..
🌼Dapat membantu orang lain menjana income juga..

Inilah harapan saya dalam berbisnes Shaklee, sehingga saya berjaya membina empayar sendiri, legasi saya sendiri yang akan diwarisi oleh anak-anak saya kelak.
Mummy buat ni untuk anak-anak mummy.

Siapa nak sama-sama rasa makan musang king yang ditanam sendiri, jom join kak long sekarang...😊


Kisah Menyusukan Anak.

11:50 AM 0 Comments A+ a-

Pagi ni tetiba teringat pulak zaman Kak Long menyusukan anak-anak Kak Long, Umar, Irsyad dan Natasha.
Umar menyusu sampai umurnya 2 tahun, Irsyad pulak 2 1/2 tahun, Natasha pulak sampai 3 tahun.
Anak bungsu la katakan...layannn..


Memang saat menyusu kan anak, saat yang paling indah.
Ingat lagi macamana baby kita akan sentiasa merenung mata kita sambil tangan satu lagi tu menggentel situ sini..haha
Eye contact tu la yang sangat win..
Pastu paling best bila dengar derang buat bunyi bila dah puas minum...'hmmmm' gitu bunyi..
Memang Kak Long tunggu sangat nak dengar bunyi tu..
Bagaimana nak berjaya menyusu dengan sepenuhya?
Kak Long kira sangat beruntung kerana berjaya menyusukan mereka dengan sepenuhnya.
Kunci nak bagi susu banyak ialah dengan menyusukan mereka dengan kerap.
Pastu kita pastikan diri kita mengambil air dan nutrien yang cukup dan sentiasa dalam emosi yang ceria dan tenang.
Tapi bukan semua ibu dapat terus berjaya menyusukan terutama di peringkat awal, iaitu 2-3 selepas melahirkan.
Kak long pun lalui saat getir itu, dah la baby kena jaundis, susu pulak membengkak tapi tak nak keluar-keluar juga. Macam-macam kita buat, seperti tuam, hot shower, sikat, tikam ngan jarum pun pernah...adui perit kalau ingatkan.
Rupa-rupanya ada produk atau supplemen yang boleh buat susu tu flow dengan elok tanpa tersumbat.
Sekarang baru ku tau..
Bertuahnya ibu-ibu sekarang, susu sikit boleh meriahkan, susu tersumbat boleh setelkan..
Anak jaundis pun boleh pulihkan dengan cepat.
Tak payah sampai nak kena duduk bawah lampu tu lama-lama.
Ramai dah yang Kak Long dapat bantu.
Alhamdulillah.


HUDA ISMAIL 016.664.6051 (Call, Whatsapp, SMS)

IG: Misshuda_craft

   IG : vitaminawetmuda

FB: Isabella Bella

PENGEDAR SHAKLEE  TAMAN MELAWATI



Kebaikan Omega Guard

11:24 AM 0 Comments A+ a-

Assalamualaikum.
Nak kongsi antara kebaikan Omega dan siapa yang memerlukannya.



Membantu menghilangkan keradangan.
Sangat diperlukan oleh:
Pengidap Asthma 
Pengidap Gout
Pengidap Alergi
Sakit Sendi
Membakar Lemak
Mengurang kolestrol
Sesuai untuk:
Pesakit Darah Tinggi
Pesakit Sakit Jantung
Nak kuruskan Badan
Meningkatkan imun sistem.
Sesuai untuk kanak-kanak maupun dewasa yang selalu kena demam, selsema dan batuk.
Membantu perkembangan otak bagi bayi dari dalam kandungan hinggala dewasa.
Sesuai untuk:
Ibu hamil
Ibu menyusu
Bayi
Kanak-kanak
Kanak-kanak sekolah
Pelajar-pelajar nak exam.
Menguatkan daya ingatan dan konsentrasi
Membantu fungsi saraf dan mata
Menghalang dari nyanyuk, pelupa.
Melembabkan kulit
Membantu melawaskan perut.
Memberi rasa kenyang yang lama..

MasyaAllah terlalu banyak benefit Omega Guard ni..sebab tu ia menjadi kesayangan kami sekeluarga.
Nak dapat Omega Guard sekarang?
Kakda sedia membantu.
Nak COD pun boleh, nak pos pun boleh.
Huda Ismail
016.664.6051
Shaklee Independent Distributor
ID: 1192284

HUDA ISMAIL 016.664.6051 (Call, Whatsapp, SMS)

IG: Misshuda_craft

   IG : vitaminawetmuda

FB: Isabella Bella

PENGEDAR SHAKLEE  TAMAN MELAWATI



Promosi Bulan Oktober- Omega Guard

10:58 AM 0 Comments A+ a-


Hari ni Last Day tau??
Pengguna Omega, Be Alert.
Dah beli Omega Guard cukup untuk keperluan keluarga masing-masing?



Buy 6 Free 1
Buy 2 get 5% discount
Masa ni lah nak buat stok Omega Guard..

Boleh simpan dalam fridge...
No problem..
Expiry lambat sangat lagi..
Setahun lebih lagi..

Nak dapatkan Omega Guard segera?
Meh wassap Kakda

Kakda boleh pos terus kepada uols ye.
Yang dekat2 tu nak COD pun boleh sangat..😊 .

Kak Huda
016-664-6051
Shaklee Independent Distributor
ID : 1192284

Sehigga 31 Oktober sahaja.

#TsunamiShaklee
#LandmarkStudy
#ShakleeEffect
#LiveAmazing

HUDA ISMAIL 016.664.6051 (Call, Whatsapp, SMS)

IG: Misshuda_craft

IG; vitaminawetmuda

FB: Isabella Bella

PENGEDAR SHAKLEE  TAMAN MELAWATI

Testimoni Omega Guard Untuk Selsema Dan Alergi

10:30 AM 0 Comments A+ a-


Assalaamualaikum semua.
Hari ni nak share Testimoni bagaimana Omega Guard membantu  anak-anak Puan Didie Shah dan suaminya untuk hidup lebih selesa dengan bebas dari gejala selsema dan alergy pada ubat gout.




Puan Didie seperti ibu-ibu bijak yang lain tidak memberi ubat-ubatan mahupun antibiotik bila anak-anaknya kena selsema.
Ini kerana dia faham tentang bahaya kesan sampingan darinya.


Sebaliknya dia mengambil langkah yang lebih selamat dengan memberi mereka Omega Guard bila saja mereka ada simptom selsema.
Selsema terus tak jadi dan hilang, bagus kan?

Begitu juga ketika suami dia kena alergi akibat makan ubat gout.
Dengan mengambil hanya 2 biji Omega Guard, gatal-gatal dan bengkak akibat alergi dia hilang.
Sungguh menakjubkan, bukan?
Jadi tak heran la kenapa semakin ramai ibu-ibu bijak sentiasa ada stok Omega Guard sebagai 'first aid' di rumah mereka.

Paling elok jika kita sekeluarga mengamalkan makan Omega Guard ni untuk memastikan imuniti sistem kita sentiasa kuat dan mantap.
Tak la mudah diserang penyakit nanti.

Omega Guard ni adalah minyak ikan paling tulin dan mempunyai kandungan omega 3 yg paling tinggi antara pesaingnya.

Nak dapatkanOmega Guard sekarang?
Kakda sedia membantu.
Nak COD pun boleh, nak pos pun boleh.
Huda Ismail
016.664.6051
Shaklee Independent Distributor
ID: 1192284


HUDA ISMAIL 016.664.6051 (Call, Whatsapp, SMS)

IG: Misshuda_craft

   IG : vitaminawetmuda
FB: Isabella Bella

PENGEDAR SHAKLEE  TAMAN MELAWATI



Shaklee And Landmark Study

10:24 AM 0 Comments A+ a-


Apa maknanya Shaklee Landmark Study kepada saya?
Sangat besar maknanya, kerana bila saya faham mengenainya, saya berkata pada diri saya.. Alhamdulillah, terjawap segala persoalan saya selama ini.


Dari mula saya kenal Shaklee, memang saya dah yakin 100%, produk Shaklee selamat, berkesan dan di buat dari bahan semulajadi.
Tapi apa kurangnya produk lain yang tak kurang berprestij namanya di bidang pengeluaran supplemen?

Soalan ini selalu bermain di minda saya, sehinggalah saya membaca pasal Landmark Study yang pernah dibuat ke atas produk Shaklee dan produk lain.
Landmark Study dibuat oleh badan berkecuali yang tiada kepentingan dalam bisnes Shaklee.

Dalam ujian tersebut, 3 golongan dikaji serentak iaitu:
1. Individu yang makan supplement Shaklee selama 20 tahun.
2. Individu yang makan supplement dari brand lain selain shaklee.
3. Individu yang tak makan supplement langsung.
Semua individu atau sample diambil dari kawasan yang paling kurang pencemaran.
1000 orang telah dikaji bagi setiap golongan.

Keputusannya sangat mengejutkan.
Lihat graf di bawah.
Bar yang warna hijau tu mewakili orang yang makan produk shaklee. Sangat rendah peratus menjadi diabetes, kena serangan jantung, strok, dalam 2-3% sahaja.

Bar yang merah tu yang makan supplemen brand lain.
Sangat tinggi peratus yang kena penyakit-peyakit tadi.
Bar biru tu bagi orang yang tak makan apa-apa supplemen.
Agak tinggi peratusnya tapi tak seterok bar merah.
Jadi kalau nak makan vitamin atau supplemen jangan sembarangan ye.
Dan makan produk Shaklee akan membantu anda terus sihat.



SeT Favorite Saya.

10:03 AM 0 Comments A+ a-


Set Awet Muda Cergas Bertenaga:
=============================
Vivix
Vit C
ESP
ViTa E
GLA
Omega
Ostematrix
Pepandai jer bagi nama set tu..😄
Bila dah rasa semua kebaikan supplemen shaklee, di atas adalah barisan vitamin yang Kak Long akan makan setiap hari.
Keutamaan diberi kepada yang paling atas.
Why Vivix?
Kak Long takde masaalah kesihatan sebenarnya tapi ada sakit lutut sejak beberapa tahun lalu.
Long story short, hanya Vivix yg berjaya hilangkan sakit lutut Kak Long tu..Tu yang sayang ketat2.
Di samping itu, mestilah sebab nak perbaiki sel2 dalam badan agar jadi muda kembali.
Vivix juga buat Kak Long jadi bertenaga.
Vit C pula.memang febret dari dulu lagi.
Gabungan ESP, Vit C Vita E dan GLA memang terbaik untuk buat kulit cantik, sihat, bebas jerawat.
Gabungan Vivix, Vita E dan GLA untuk mantapkan hormon supaya jadi sentiasa jadi...erm... bersemangat.
Omega pula untuk jaga jantung dan sebab nak bakar lelamak dalam badan ni.
Ostematrix pula Kak Long ambil untuk top up kalsiam dalam badan kita dan untuk hilangkan lengoh2 otot semasa nak tidor.
Juga sangat berkesan utk menghindar dari sembelit.
Serius... bila makan set ni hari2...tak perasan pun diri kita ni dah tua...muahaha..😎
Huda Ismail
016.664.6051
Pakar Shaklee Anda
Id: 1192284


Perancangan 20 Tahun Lagi

8:50 PM 0 Comments A+ a-


Ma Sha Allah..20 tahun lagi!
Masih hidup kah aku?
Berapa umurku ketika itu?

Hidup dan mati itu Allah yang tentukan.
Yang pasti kita mesti terus berusaha seolah2 kita akan hidup selama itu, berusaha untuk memberi sebanyak-banyak manafaat kepada seramai-ramai orang.
Yang paling penting, bagaimanakah kehidupan yang kita inginkan 20 tahun akan datang.
Saya bayangkan untuk hidup sihat cergas walaupun pada usia 74 tahun!
In Sha Allah..

Nak sihat mental dan fizikal.
Hidup berdikari tanpa menyusahkan anak-anak.
Mempunyai kewangan yang ukuh, mencapai kebebasan kewangan dari bisnes yang telah ku bina 20 tahun lalu
Bebas untuk bersedekah sebanyak mungkin.
Bebas juga untuk mempunyai masa yang banyak untuk beribadat, untuk selalu ada quality time dengan keluarga saya, anak cucu saya.

Semestinya saya tak kan tunggu 20 tahun untuk capai semua ini.
Lima tahun dari sekarang saya mesti dah capai peringkat/rank tertinggi dalam bisnes Shaklee.
15 tahun seterusnua itu untuk saya perkukuhkan empayar saya dengan membantu anak cucu cicit muet Shaklee di bawah saya capai cita-cita masing-masing.

Jom bersama-sama dengan Kak Long capai impianmu.
Huda Ismail
016.664.6051
Pakar Shaklee Anda
Id: 1192284

Musim Hujan Datang Lagi

11:14 PM 0 Comments A+ a-



Bila tiba bulan November, kita pun happy la sbb cuti sekolah akan bermula minggu depan.
Masa inilah banyak kenduri kawin dan juga masa untuk ibubapa bawa anak-anak bercuti-cuti Mesia dan luar negera.
Tapi masaalahnya, musim ni juga sinonim dgn musim tengkujuh, musim hujan dan musim banjir.
Keadaan ini lebih ketara bagi negeri-negari di pantai timur.
Apa perancangan korang untuk menghadapi musim ni?
Kak Long mungkin akan bercuti ke pantai timur sambil meneman Abg Long yang ada kerja di sana.
Cuak juga ni, nak drive ke atau nak ambik flight je. Kalau naik kereta best juga, senang nak merayap ke situ-sini tapi takut pulak terperangkap dalam banjir. Hampir terjadi dah pada kami dulu.
Oh ya, paling-paling kena sediakan di musim ini ialah vitamin dan suplemen.
Maklumlah musim ni nyamok banyak, meriyok !
Selain dari denggi, taun, diarrhoea, demam, batuk dan selsema mudah merebak di musim ni.
Jadi jangan lupa bawa bekal Vit C, Nutriferon, Omega, Performance Drink(PD) dan Cinch Tea Mix.
Vit C, Nutriferon dan Omega tu untuk mencegah dan membantu memulihkan demam, batuk dan selsema. Cara ini lebih baik dari menggunakan panadol, ubat batuk dan antibiotik.


Performance Drink membantu mencegah dehidrasi untuk orang demam, kena denggi dan diarrhoea.
PD dan Cinch Tea Mix juga sangat diperlukan ketika memandu jauh supaya sentiasa segar alert dan tak mengantuk.
Sediakan payung sebelum hujan.
Selamat Bercuti.😊
Kak Huda
016.664.6051
SID Pro Anda.