Zikir Ya Haiyyu Ya Qoiyyum.

1:12 AM 0 Comments A+ a-

Zikir Ya Haiyyu Ya Qoiyyum.
Salam Pagi Jumaat Yang Penuh Barakah Untuk Semua.
Hari ini Kak Long nak kongsi satu amalan zikir yang diajar oleh Baba Kak Long kepada kami adik beradik.
Ini adalah amalan pembuka rezeki, pendinding yang sangat mudah diingat dan dipraktikkan.
Setiap hari bacalah:
Ya Haiyyu Ya Qoiyyum.
Bacalah sebanyak 1000 kali sehari siang atau malam.
Ini ada antara Asma Al Husna, 2 dari Nama Allah yang Maha Suci yang bermaksud, " Yang Hidup , Yang Berdiri Dengan Sendiri."
Barang siapa yang mengamalkan zikir ini setiap hari InsyaAllah:
🌼Akan di kurniakan Allah kekayaan harta, maksudnya murah rezeki dari segi harta dan lain2 juga.
🌼Akan dituruti orang segala perkataannya, maksudnya percakapannya adalah 'wise', yang baik2 belaka, yang memberi manafaat pada semua orang.
🌼Dikasihi oleh tiap manusia, lelaki dan perempuan. Kan bagus ni tiada orang yang memusuhi kita.
🌼Akan menjadi berbahagia dan hibah dan dimuliakan orang.
🌼Dipelihara dari segala bala', mudharat dan daripada orang dzalim.
🌼Dan sampai ia kepada martabat yang tinggi.
Patut la zikir ini sangat disarankan oleh Baba pada kami.
Ajarla pula pada anak-anak kita...
Ya Haiyyu Ya Qayyum..
1000 kali..
*Dari Imam Ghazali yang disusun oleh Almarhum Hj Hussain Al Hajj di dalam bukunya Senjata Mukmin(Doa).
**Senjata mukmin itu adalah zikir dan doanya.
***Carilah buku ni ye, tak pandai jawi meh Kak Long ajar.
Huda Ismail
Pakar Shaklee Anda
📱016-6646051
📝ID: 1192284

Hubungi Saya

11:57 PM 0 Comments A+ a-

Hubungi Saya


    Nama 

    Emel 

    Telefon

    Subjek (Kemusykilan/Pertanyaan/Aduan etc.) 

    Mesej Anda 

Peluang Jana Income Untuk Fresh Graduate

1:52 AM 0 Comments A+ a-


Dari kecik lagi kita dah sogokkan mindset anak-anak kita untuk bercita-cita jadi orang bekerjaya, jadi doktor, lawyer, akitek, askar, guru dan sebagainya.
Tak heran la bila mereka graduate nanti menjadi harapan besar bagi mereka untuk dapat pekerjaan
Hakikatnya hanya segelintir sahaja yang akan dapat pekerjaan kerana peluang pekerjaan yang ada sangat kecil berbanding dengan jumlah graduan yang baru keluar setiap tahun.


Zaman dah berubah.
Minda anak2 muda sekarang dah mula terbuka. 
Mereka dah berani mengorak langkah utk berniaga malah ada yang dah cuba2 berniaga semasa masih student lagi..
Pelajar lepasan SPM pun dah pandai berniaga online.
Bravo untuk mereka ni!👏


Bukankah 9 dari 10 pintu rezeki itu dari sumber perniagaan?
Jadi berniaga itu adalah suatu yang sangat sangat dituntut dan afdal untuk diusahakan.
Perniagaan online sangat sesuai dengan sesiapa saja yang nak mula berniaga, terutamanya para lepasan universiti.
Rata-rata semuanta memang dah mempunyai smartphone dan internet line kan?
Cari sahaja satu bisnes online yang tak perlukan modal besar, yang paling penting syarikat itu kena established dan produk sentiasa diperlukan oleh semua golongan umur.


Bisnes online Shaklee sangat sesuai untuk golongan muda ini sebab:
👍Tak perlu modal cuma rm69 sebagai yuran keahlian sahaja.
👍Mereka memang dah mahir dengan penggunaan Fb, Instagram dan mungkin juga Blog.
👍Ada support group yang akan ajar cara mempromosi di internet dengan berkesan secara percuma.
👍Tak perlu call orang atau spam orang .Nanti customer yang akan cari kita.
👍 Produk yang terbukti selamat yang dah melalui berbagai-bagai studies.
👍Boleh terus dijalan walaupun dah dapat pekerjaan nanti.

Bisnes Shaklee ni bukan calang2 orang yang dah memilihnya sebagai bisnes mereka.
Jangan heran kalau kebanyakan leader2 kami terdiri dari bekas para professional yang bergaji besar di syarikat gergasi di Malaysia.
Sedangkan mereka sanggup tinggalkan pekerjaan mereka untuk kejar apa yang bisnes Shaklee boleh tawarkan, anda lagilah tak rugi apa2 untuk mencuba.

Kak Long bersedia untuk mengasuh sesiapa yang berminat.
Huda Ismail
Pakar Shaklee Anda
📱016-6646051
📝ID: 1192284

 http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1192284


Detox The Shaklee Way

6:04 PM 1 Comments A+ a-

Detox The Shaklee Way
Kak Long dah pernah buat  Detox Shaklee ni sebanyak 2 kali.
Masa tu kita buat secara berjemaah ramai-ramai, siap buat group wassap khas untuk detox.
Detox yang Kak Long buat tu ialah 7 Day Detox by Shaklee.
Korang tau ke ape tujuan detoks?
Tujuan utama ialah untuk buang toksin dalam badan kita terutamanya dalam darah, dalam usus dan dalam hati (liver) kita.

Paling best, untuk detox ini telah disediakan satu meal plan khas yang diformulasi oleh nutritionist shaklee untuk 7 hari tersebut. Ada menu sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam dan ada sneks juga.
Bagi kak long, sedap je menu hari pertama walaupun kena makan sayuran hijau semata.


Menu hari ke 2 terdiri dari sup sayur


Hari ke 3 pulak sayur berwarna warni.
Hari ke 5 baru bertemu protein.
Hari ke 6 dan ke 7 baru menu kita semakin lengkap dan ada semua.
Ada tujuannya semua step2 ini ye. Kena ikut menu dia betul-betul.
Untuk program ini berkesan, detox ini dibantu dengan pengambilan supplemen khas utk detox usus, detox darah dan untuk memperkasakan fungsi organ hati.



Hasilnya, badan kita yang rasa lemah dan asik mengantuk akan jadi segar, ringan dan bertenaga.
Kulit kita pun jadi semakin cantik.
Paling suka Kak Long dapat hilangkan ketagihan pada gula.
Kak Long turun 2 kg dan perut jadi kempis dalam masa seminggu tu.
Kalau yang terlebih berat lagi la banyak kg yang boleh dibuang.
Siapa yang dah buat detoks Shaklee mesti masih ingat macamana sedapnya menu hari ke 6 kan? Kecor air liur..😋
Rindu pulak nak buat detoks lagi..
Jom kawan-kawan, kita buat detox ramai-ramai!
Siapa nak cuba Kak Long boleh guide.
Kak Huda
016.664.6051
Pakar Shaklee Anda

Buku Yang Saya Selalu Baca

5:42 PM 0 Comments A+ a-


Buku terakhir yang Kak Long baca ialah Buku Himpunan Testimoni Supermom Shaklee Story.
Hehe...jangan ketawa ye...
Dah lunyai dah pun..
Buku ni sangat membantu dari awal berbisnes lagi..
Mak shaklee ku hadiah.
Terima kasih Mak Shaklee


First time baca buku ni, Kak long macam dapat geliga...
Ohhh..oooo...bila baca testimonials dalam ni..
Macam-macam masaalah dah dapat diselesaikan cuma dengan menambahkan apa nutrient yang sangat diperlukan oleh tubuh kita..
Patutla ramai sangat yang jatuh centa dengan produk Shaklee..
Dah baca berkali-kali supaya bila orang wassap pasal masaalah derang, terus boleh relate dengan kes-kes dalam ni..
Dah baca yang second edition tapi tetap suka yang ni lagi.
Buku ni sentiasa ada dalam bag macam azimat gitu.
Kak Long pun ada hadiahkan buku ni untuk anak-anak Shaklee.
Maklumla ahli yang baru-baru ni masih belum tahu sejauh mana berkesannya produk Shaklee ni..
Ada sesapa teringin nak tahu rahsia dalam buku ni...
Moh jadi ahli dulu...
Kak Huda
016.664.6051
Shaklee Independent Distributor
ID: 1192284

Hobi Saya Adalah Menjahit Dan Berkraf.

5:29 PM 0 Comments A+ a-

Hobi Saya Adalah Menjahit Dan Berkraf.
Ramai yang dah tahu kan?
Kak Long suka menjahit.
Terutama buat bantal yang comel-comel tu.


Kak Long ada Instagram yang namanya misshuda_craft.
Kat situ lah Kak Long share hasil jahitan kraf Kak Long.
Tapi sekarang kalau korang tengok, dah kena take over dek bisnes Chekli pulak dah..hahaha
Nak tengok gambar bantal kena scroll kat bawah-bawah.
Tu pun kat celah-celah testimoni Vivix bagai...sabar je la...
Sebelum mencebur diri sebagai SID Kak Long lebih banyak tumpukan masa pada hobby yang satu ni. Bukan setakat hobi saja tapi ianya punca pendapatan yang lumayan juga
Seronok tau berkraf ni. Kak Long pantang ada masa terluang mesti nak buat sesuatu. Memang ralit lah, bak kata orang Pahang tu.



Hobi ni buat kak long rasa tenang dan relax.
Ianya sebagai satu terapi pulak.
Paling best bila customer gembira sangat dapat bantal tu. Euphoria!!
Rata-rata bantal tu derang order utk orang tersayang sebagai hadiah besday, hari convo, atau apa-apa hari istimewa.

Satu lagi Kak Long suka join group2 menjahit ni untuk tambah ilmu dan juga untuk kongsi idea dengan kawan-kawan yang sama hobby.
Bab masak pulak ikut mood, kadang-kadang jer dapur Kak Long berasap..
Macam minggu ni mood Korea, semalam sehari suntuk buat homemade kimchii..
Buat sendiri lagi sedap tau dan confirm halal..
Lepas ni abis la...kimchii fried rice, kimchii jigae, kimchii chicken...yumm..
Eh panjang pulak bila bercerita pasal pasal hobby ni.
Sekian la dulu ye.
Selamat berhujung minggu semua...muah muah..😘😘

Dalam Banyak-Banyak Produk Shaklee Yang Mana Febret Sekali?

1:35 AM 0 Comments A+ a-

Dalam Banyak-Banyak Produk Shaklee Yang Mana Febret Sekali?
Huh...pengsan nak jawab sebab banyak yang dah jadi febret Kak Long sekarang..

Ok...kalau cinta pertama mestilah SR Vitamin C Shaklee.
Sebab sebelum kenal Shaklee, Kak Long alergik kat semua vitamin C yang ada di pasaran. Makan sebiji pun sehari suntuk sakit perut macam gastrik gitu, siksa betul nak mencantikkan diri masa tu.

Dah kenal SR Vitamin C, terus bahagia, makan 2 biji 3 kali sehari, elok je tak sakit apa2...magik betul.
Vit C buat kulit Kak Long jadi sihat, bebas jerawat dan tak lah berkedut sangat..
Hello, ingat senang ke nak jaga kulit bila usia dah tahap nenek ni?

Satu lagi febret Kalk Long, apalagi kalau bukan Vivix.


Makan Vivix tujuan asalnya nak awet muda, tapi yang bestnya dia buat Kak Long jadi emm... camana nak cakap ni...

Jadi rasa bertenaga, bersemangat, dan paling ketara, sakit lutut yang dah 10 tahun alami, hilang gitu je...magik betul...

Yang terbaru ni Nutriferon.
Kak Long tak pernah cuba sebelum tu, ada sikit skeptik konon.

Sekali tu Kak Long start nak demam, sakit kepala dan sakit tekak kow2..
Dalam hati, abis la aku, mau 2 minggu kena suffer nih. 

Kak Long ambik Vit C overdose, 2bj x 3. Nutriferon dan Omega.
Day 1 ambek 3 kali Nutriferon tu..tak jd ape pun. Frust jer.
Day 2 ada sikit je baik, ambek 2 sachet je Nutferon tu.
Macam frust lagi tapi teruskan juga.
Masuk Day 3, petang tu..terus hilang semua simptom.
Diri sendiri pun macam tak percaya..magik sungguh.

Banyak lagi sebenar tapi nak share satu je lagi..hehe.

Kak lLong juga terjatuh cinta dengan produk skincare Nutri White.

Kak Long pakai hampir semua dah, pencuci muka, toner dia, spot whitening tu, tapi yg paling febret yg nama start dengan Ultimate tu..best sangat sampai adik Kak Long tanya pakai apa muka jadi molek sangat sekarang...hihi

Ok dah la dulu..Kak Long memang excited sokmo nak share benda yg best2 nih..
Korang cuba la sendiri tau... mesti tak nyesal.

Sejak Bershaklee....

1:30 AM 0 Comments A+ a-

Sejak Bershaklee....
Hidup jauh lebih bermakna.
Hidup lebih ceria.
Hidup ada mission.
Hidup ada vision yang nyata.



Hidup lebih ceria sebab lepas join Shaklee, makin ramai kawan pulak, kawan-kawan dari kalangan SID dan tak kurang juga dari kalangan downline dan customer.
Bisnes Shaklee jenis bisnes berjemaah. Klako sangatla kalau ada yang buat bisnes shaklee style kera sumbang.. haha.

Dulu takde mission sangat, sekarang ada mission nak bantu seramai2 orang jadi sihat kembali.
Seronok giler tau bila customer bagi feedback yang dia dah semakin sihat.
Satu lagi mission nak bantu lebih ramai wanita/lelaki menjana income dengan bisnes yang tak perlukan modal sangat ni sebaliknya lebih kepada sharing kebaikannya sahaja.

Dulu takde vision yang jelas, main meniaga acah-acah gitu je.
Sekarang dah ada vision yang jelas. Nak juga jadi Master Coordinator satu hari nanti.
Dulu tak berapa kesah sangat pasal masaalah2 kesihatan dan apa yang dapat membantu. Sekarang dah semakin expert.(pergh, perasan)

Itulah antara nikmat yang Kak Long dapat bila dah join Shaklee ni.
Bangun pagi terus dah ada perancangan, maklum la kita ada 3 buah kedai online dan keluarga nak diuruskan...

Jadi kita kena sentiasa bijak memanafaatkan masa kitadengan sepenuhnya.
Oh ya satu lagi saat gembira...dalam 14-15hb setiap bulan, paling seronok bila check bank akaun sendiri, bonus tetap akan masuk.👍



Hijau Lah Dunia Ku

1:25 AM 0 Comments A+ a-

Hijau Lah Dunia Ku
Satu perkara yang saya suka pasal bisnes yang saya buat sekarang adalah missi dan visi dia.
Alway Safe
Alway Work
Always Green..

Yang dua di atas tu tak perlu dipertikaikan lagi.
Always safe. Kita ada Landmark Study untuk back up.

Always Work.
Dah banyak sangat testimoni dari kawan-kawan, dah tengok dengan mata sendiri dan rasai kesan positifnya.

Yang saya nak highlight sekarang pasal yang last tu.
Always green.

Tidak cukup dengan kita sekadar makan vitamin, supplemen, makan makanan yang sihat, bersenam tapi kita masih mengamalkan perkara2 yang menjejaskan kesihatan dan merosak dan mencemar alam sekitar.

Saya paling tak suka kalau orang menyembur2 ridsect semata2 sebab nak halau seekor dua lalat.
Kadang-kadang tu spray kat tepi makanan.

Lagi satu jenis yang suka panggil orang sembur asap halau nyamuk tu keliling rumah tu. Bukan asap biasa, ada DDT tu kak!
Kat luar negara diharamkan, kat sini perkara biasa je.

Masya Allah, saya ni seorang graduate dalam bidang Genetics.
Saya tahu bahayanya bahan toksin kalau termasuk dalam tubuh kita, wlwpun tak jatuh sakit terus tapi dia boleh alter genes kita dan effectnya boleh terjadi pd generasi kita yang akan datang
.
Apakata kita berusaha lebih sikit, jangan ambil jalan mudah sahaja untuk mudahkan hidup kita sebaliknya cari cara lain supaya kita tidak mencemari alam sekitar kita.

Apa-apa pun kita nak buat cuba fikir sejenak, adakah aku akan mencemar udara yang aku sedut ni, sumber air yang akan ku minum ni?

Antara usaha yang kita boleh amalkan supaya bumi kita lebih 'hijau' :
Amalkan motto Reduce, reuse, recycle.

Elakkan penggunaan racun serangga.

Berhenti merokok, bagi yg merokok.

Elakkan penggunaan sabun, bahan pencuci yang ada bahan kimia berbahaya

Jauhi dari mengguna bahan-bahan kosmetik yang ada bahan kimia.

Bertukar lah pada brand yang lebih selamat.


Macamana Boleh Terjatuh Cinta Buat Bisnes Shaklee?

1:19 AM 0 Comments A+ a-

Macamana Boleh Terjatuh Cinta Buat Bisnes Shaklee?
Jual vitamin je pun.
Apa yang best sangat?



Haha..dulu pun ingat macam tu..
Kita promote, orang oder, kita jual dapat retail profit...
Byk jual banyak la profit..
Dah..habis kat situ je.

Rupanya bukan setakat itu saja tau.
Dah masuk bisnes...dah jual..dah jumpa pelanggan-pelanggan, dah pergi kelas, events, jumpa warga Shaklee semua, lain rohnya...
Persepsi mula berubah...

Kata seorang sifu saya, perniagaan Shaklee ni ibarat menanam pokok durian..setahun dua tahun tu time menyiram dan membaja...
Suatu hari dia nanti akan berbuah dengan lebat..

Di awal bisnes mungkin agak payahla kerana incomenya itu datang dari retail profit dan bonus yang sedikit.
Tapi bila bisnes nya mula berkembang, incomenya datang dari berbagai-bagai bonus pulak..dan retail profit tu macam income geli-geli je dah...😄


Sikit-sikit pun 3-4 angka juga..
Tapikan...ramai juga member-member shaklee yang berjaya menerobos terus meraih 5 angka tau walaupun diperingkat awal bisnes.

Eh..maafla hari ni cerita pasal duit je kan?
Sebenarnya bab duit tu pun memang menggembirakan tapi ada lagi aspek yang paling memberi kepuasan.
🌼Dapat membantu orang lain menjadi lebih sihat..
🌼Dapat membantu orang lain menjana income juga..

Inilah harapan saya dalam berbisnes Shaklee, sehingga saya berjaya membina empayar sendiri, legasi saya sendiri yang akan diwarisi oleh anak-anak saya kelak.
Mummy buat ni untuk anak-anak mummy.

Siapa nak sama-sama rasa makan musang king yang ditanam sendiri, jom join kak long sekarang...😊


Kisah Menyusukan Anak.

11:50 AM 0 Comments A+ a-

Pagi ni tetiba teringat pulak zaman Kak Long menyusukan anak-anak Kak Long, Umar, Irsyad dan Natasha.
Umar menyusu sampai umurnya 2 tahun, Irsyad pulak 2 1/2 tahun, Natasha pulak sampai 3 tahun.
Anak bungsu la katakan...layannn..


Memang saat menyusu kan anak, saat yang paling indah.
Ingat lagi macamana baby kita akan sentiasa merenung mata kita sambil tangan satu lagi tu menggentel situ sini..haha
Eye contact tu la yang sangat win..
Pastu paling best bila dengar derang buat bunyi bila dah puas minum...'hmmmm' gitu bunyi..
Memang Kak Long tunggu sangat nak dengar bunyi tu..
Bagaimana nak berjaya menyusu dengan sepenuhya?
Kak Long kira sangat beruntung kerana berjaya menyusukan mereka dengan sepenuhnya.
Kunci nak bagi susu banyak ialah dengan menyusukan mereka dengan kerap.
Pastu kita pastikan diri kita mengambil air dan nutrien yang cukup dan sentiasa dalam emosi yang ceria dan tenang.
Tapi bukan semua ibu dapat terus berjaya menyusukan terutama di peringkat awal, iaitu 2-3 selepas melahirkan.
Kak long pun lalui saat getir itu, dah la baby kena jaundis, susu pulak membengkak tapi tak nak keluar-keluar juga. Macam-macam kita buat, seperti tuam, hot shower, sikat, tikam ngan jarum pun pernah...adui perit kalau ingatkan.
Rupa-rupanya ada produk atau supplemen yang boleh buat susu tu flow dengan elok tanpa tersumbat.
Sekarang baru ku tau..
Bertuahnya ibu-ibu sekarang, susu sikit boleh meriahkan, susu tersumbat boleh setelkan..
Anak jaundis pun boleh pulihkan dengan cepat.
Tak payah sampai nak kena duduk bawah lampu tu lama-lama.
Ramai dah yang Kak Long dapat bantu.
Alhamdulillah.


HUDA ISMAIL 016.664.6051 (Call, Whatsapp, SMS)

IG: Misshuda_craft

   IG : vitaminawetmuda

FB: Isabella Bella

PENGEDAR SHAKLEE  TAMAN MELAWATI