Musim Hujan Datang Lagi

11:14 PM 0 Comments A+ a-



Bila tiba bulan November, kita pun happy la sbb cuti sekolah akan bermula minggu depan.
Masa inilah banyak kenduri kawin dan juga masa untuk ibubapa bawa anak-anak bercuti-cuti Mesia dan luar negera.
Tapi masaalahnya, musim ni juga sinonim dgn musim tengkujuh, musim hujan dan musim banjir.
Keadaan ini lebih ketara bagi negeri-negari di pantai timur.
Apa perancangan korang untuk menghadapi musim ni?
Kak Long mungkin akan bercuti ke pantai timur sambil meneman Abg Long yang ada kerja di sana.
Cuak juga ni, nak drive ke atau nak ambik flight je. Kalau naik kereta best juga, senang nak merayap ke situ-sini tapi takut pulak terperangkap dalam banjir. Hampir terjadi dah pada kami dulu.
Oh ya, paling-paling kena sediakan di musim ini ialah vitamin dan suplemen.
Maklumlah musim ni nyamok banyak, meriyok !
Selain dari denggi, taun, diarrhoea, demam, batuk dan selsema mudah merebak di musim ni.
Jadi jangan lupa bawa bekal Vit C, Nutriferon, Omega, Performance Drink(PD) dan Cinch Tea Mix.
Vit C, Nutriferon dan Omega tu untuk mencegah dan membantu memulihkan demam, batuk dan selsema. Cara ini lebih baik dari menggunakan panadol, ubat batuk dan antibiotik.


Performance Drink membantu mencegah dehidrasi untuk orang demam, kena denggi dan diarrhoea.
PD dan Cinch Tea Mix juga sangat diperlukan ketika memandu jauh supaya sentiasa segar alert dan tak mengantuk.
Sediakan payung sebelum hujan.
Selamat Bercuti.😊
Kak Huda
016.664.6051
SID Pro Anda.